آیا ازدواج با فرد وسواسی میتواند موفقیت آمیز باشد؟ وسواس به دو شکل شخصیت وسواسی جبری و یا اختلال وسواس فکری عملی بروز مییابد. در حالت اول فرد الگوی رفتاری پایداری از کمال گرایی افراطی و ملاکهای سخت گیرانه را از خود نشان میدهد. در حالت دوم فرد مشغولیت ذهنی زیادی با موضوعات آزاردهنده دارد که تلاش میکند از طریق انجام یکسری اعمال اضطراب و ناراحتی ناشی از این مشغولیتهای ذهنی را به دست فراموشی بسپارد. ازدواج با افرادی که مبتلا به اختلالات وسواسی هستند همواره با چالشهای خاصی همراه خواهد بود که آشنایی با آنها قبل از آغاز زندگی مشترک اهمیت دهد. خواندن این مقاله خالی از لطف نیست، اما برای تصمیم گیری در ازدواج حتما مشاوره قبل از ازدواج دریافت کنید.
منبع : ازدواج با فرد وسواسی
مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو خدمات
مرکز مشاوره ذهن نو برترین مرکز مشاوره روانشناسی در زمینه های مختلف روانشناسی از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، کودک، طلاق، خیانت، نوجوان، بلوغ، جنسی و سکس تراپی ، ترک اعتیاد، اختلات روانی و شخصیت و ... می باشد.
مشاوره تلفنی - مشاوره تلفنی خانواده - مشاوره تلفنی ازدواج - مشاوره تلفنی خیانت - مشاوره تلفنی کودک - مشاوره تلفنی جنسی - مشاوره تلفنی ترک اعتیاد - مشاوره شغلی تلفنی - مشاوره تلفنی تحصیلی - مشاوره حضوری - مشاوره خانواده - مشاوره ازدواج - مشاوره خیانت - مشاوره کودک - مشاوره جنسی - مشاوره ترک اعتیاد - مشاوره شغلی- مشاوره تحصیلی
از جمله مهمترین موضوعاتی که شما باید بر روی آن ها
ترک تریاک - ترک متادون - ماده مخدر گل - ترک ترامادول - تربیت کودک - تست اعتیاد - ترک اعتیاد - درمان استرس - درمان اضطراب - درمان افسردگی - علائم افسردگی - روانشناسی کودک - ملاک انتخاب همسر
ازدواج با فرد وسواسی | وسواس چیست؟
وسواس به طور کلی به شکل یک وضعیت مزمن یا حاد در انسان بروز مییابد. روانشناسان به وسواس مزمنی که به یک سبک شخصیتی تبدیل شده اختلال شخصیت وسواسی جبری میگویند و در حالت حاد آن را اختلال وسواس فکری-عملی مینامند. ما در ادامه هریک از این اختلالها را به طور جداگانه توضیح دادهایم.
اختلال شخصیت وسواسی جبری
افراد مبتلا به اختلال شخصیت وسواسی جبری الگوی رفتاری پایداری از نظم، کمال گرایی و معیارهای سرسختانه را از خود نشان میدهند. در این حالت فرد دقت نظر بیش از اندازهای برای انجام هرکار به خرج میدهد و به سختی مسئولیتها را با دیگران تقسیم میکند. همچنین اغلب احساس نارضایتی دارد زیرا نمیتواند به معیارهای بسیار عالی که در زندگی برای خود تعیین کرده دست پیدا کند. این معیارهای عالی میتوانند باعث شوند که او از شروع برنامههای زندگی خود بترسد و دائما با اهمال کاری همه چیز را به تعویق بیاندازد.
اختلال وسواس فکری-عملی
اختلال وسواس فکری-عملی در گذشته به عنوان یک اختلال اضطرابی در نظر گرفته میشد اما به دلیل اهمیت بسزای آن، امروزه در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روان پزشکی خود یک طبقه تشخیصی جداگانه را تشکیل میدهد. در این اختلال فرد با افکار مزاحم و آزاردهندهای رو به رو میشود که اضطراب بسیار زیادی را در او بر میانگیزند. از همین رو فرد برای آرام کردن خود به انجام یکسری اعمال خاص روی میآورد.
برای مثال درگیری ذهنی زیاد با مسائلی نظیر آلودگی، کثیفی و نجاست باعث میشود که فرد آداب شست و شو را به طور افراطی تکرار نماید. اعمال وسواسی معمولا به طور بسیار تشریفاتی و با آداب خاصی اجرا میشوند که این مسئله میتواند وقت زیادی را به خود اختصاص دهد و در نتیجه منجر به کاهش عملکرد فرد در ابعاد مختلف زندگی شود.
ازدواج با فرد وسواسی | چالشهای زندگی با شخصیت وسواسی جبری
ازدواج با شخصیت وسواسی جبری میتواند با چالشهای بسیاری همراه باشد. ما در ادامه به مهم ترین مواردی که در زندگی زوجین اتفاق میافتند اشاره کردهایم.
1- انعطاف ناپذیری شخصیت
تعامل با فردی که دارای شخصیت وسواسی جبری است برای هرکسی آسان نیست. این افراد انعطاف پذیری بسیار کمی دارند و به راحتی از ملاکها و معیارهایی که برای زندگی خود تعیین کردهاند کوتاه نمیآیند. آنها اغلب بسیار سخت گیر هستند و ممکن است رفتار و اعمال شما را نیز با ذره بین دقت خود ارزیابی کنند. این مسئله میتواند اعتماد به نفس شما را تحت تاثیر قرار داده و باعث شود همواره احساس کنید که تحت فشار هستید.
2- اولویت کار در برابر صمیمیت
برای افرادی که شخصیت وسواسی دارند اغلب کار و بهره وری اهمیت بیشتری در برابر صمیمیت بین فردی دارد. در اولویت قرار داشتن کار میتواند در بسیاری از موارد زمینه ساز تعارض و تنش شود و به شما این احساس را منتقل نماید که در رابطه نادیده گرفته میشوید.
3- ازدواج با فرد وسواسی | سخت گیری بیش از حد
افراد با شخصیت وسواسی جبری سخت گیری بیش از حدی دارند. آنها جزئیات همه چیز را با دقت بررسی میکنند و زمان زیادی را برای ارزیابی صحیح بودن کارها اختصاص میدهند. اگر شما فرد سهل گیری باشید این رفتارها میتواند موجب از دست دادن حوصله تان شده و صبرتان را لبریز کند.
4- اهمال کاری و به تعویق انداختن کارها
در بسیاری از موارد افرادی که شخصیت وسواسی دارند به دلیل ترس از شکست یا ناتوانی در انجام دادن بی عیب و نقص کارها از آغاز مسئولیتها و وظایفشان اجتناب میکنند. این مسئله باعث میشود بسیاری از کارها را پشت گوش بیاندازند. دیر انجام دادن کارها خود احتمال عدم موفقیت را بیشتر کرده و آنها را در چرخه معیوبی گرفتار میکند. اگر شما وظیفه شناسی بالایی داشته باشید این اهمال کاریها میتواند تا حد زیادی موجب آزارتان گردد.
5- سردی در ابراز هیجان
یکی از ویژگیهای اصلی افراد با شخصیت وسواسی جبری این است که هیجان پذیری بسیار پایینی دارند به این معنی که نمیتوانند به راحتی احساسات خود را ابراز نمایند و اغلب از جانب دیگران به عنوان افرادی سرد یا بی تفاوت شناخته میشوند. از همین رو ازدواج با شخصیت وسواسی برای افرادی که خود روحیه گرمی دارند دشوار بوده و زمینه ساز بروز اختلافهای بسیار است.
ازدواج با فرد وسواسی | چالشهای زندگی با مبتلایان به وسواس فکری-عملی
همان طور که گفته شد وسواس فکری-عملی اختلالی متمایز از شخصیت وسواسی جبری است. ما در ادامه به چالشهای اختصاصی در مورد ازدواج با مبتلایان به این مشکل وسواسی اشاره کردهایم.
1- سطح اضطراب بالا
افرادی به اختلال وسواس فکری-عملی مبتلا هستند معمولا با اضطراب بسیار زیادی دست و پنجه نرم میکنند. آنها مشغولیتهای ذهنی زیادی دارند و نمیتوانند به سادگی از شر این مشغولیتها رها شوند. این اضطراب معمولا کیفیت روابط بین فردی را نیز تحت تاثیر قرار میدهد و میتواند رابطه با همسر را با مشکل مواجه سازد.
2- صرف زمان زیاد برای وسواس
افراد مبتلا به هرگونه وسواس فکری نظیر آلودگی یا وسواس وارسی زمان زیادی را به رفتارهای اطمینان بخش اختصاص میدهند. برای مثال ممکن است همسرتان بارها بخواهد بسته بودن شیر گاز را هنگام خروج از منزل چک کند یا هنگامی که از راه میرسد مدت طولانی را به شست و شو و تمیز کاری اختصاص دهد. همه اینها به خودی خود باعث میشوند که شما نتوانید آن طور که باید از بودن در کنار هم لذت ببرید و بیشتر زمان خود را صرف کارهای پیش پا افتاده کنید.
3- ازدواج با فرد وسواسی | مشکلات مرتبط با رابطه جنسی
افرادی که مبتلا به وسواس پاکیزگی هستند اغلب در رابطه جنسی احساس راحتی نمیکنند. مشغولیت ذهنی زیاد در آنها میتواند باعث شود که احساس کنید به اندازه کافی درگیر فعالیت جنسی نمیشوند یا اینکه افراد سردی هستند. برای پیشگیری یا رهایی از این وضعیت لازم است که فرد مبتلا به وسواس تحت درمان مناسب با یک روان درمانگر قرار بگیرد.
4- غیر منطقی بودن برخی رفتارها
افراد مبتلا به وسواس فکری-عملی معمولا رفتارهای وسواسی خود را با تشریفات خاصی انجام میدهند. برای مثال ممکن است اعتقاد داشته باشند برای پاکیزگی باید حتما به شیوهای خاص و به تعداد دفعات مشخصی دستهایشان را بشویند. این تشریفات و آیینهای خاص اغلب از جانب همسران غیر منطقی به نظر میرسد و زمینه بروز اختلافات را فراهم میکند.
5- کاهش سطح عملکرد در حوزههای مختلف زندگی
مبتلا بودن به اختلال وسواس باعث میشود که فرد از بسیاری جنبههای زندگی خود نظیر تحصیل، شغل و روابط بین فردی باز بماند و در کل نتواند از حداکثر توانمندیهایش استفاده نماید. هرچقدر شدت وسواس در فردی که میخواهید با او ازدواج کنید بیشتر باشد میزان افت عملکرد بیشتر خواهد شد. متاسفانه برخی افراد فکر میکنند با ازدواج کردن این مشکلات برطرف میشوند اما این مسائل بیش از هرچیز به کمک یک روانشناس نیاز دارد.
برای دریافت مشاوره در زمینه وسواس و ازدواج می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ازدواج تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.
سوالات متداول
– آیا جمع کردن وسایل غیر ضروری وسواس است؟
بله جمع کردن افراطی وسایل غیر ضروری نوعی وسواس است که به اختلال احتکار شهرت دارد. این مسئله میتواند عملکرد زندگی فرد را تحت تاثیر قرار داده و باعث بروز مشکلات زیادی در زمینههای مختلف بشود.
منبع : ازدواج با فرد وسواسی
:: برچسبها:
ازدواج با فرد وسواسی ,
:: بازدید از این مطلب : 561
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0